Tuesday, December 4, 2012

~HELLO KITTY THEME PARK~

Assalamualaikum pembuka bicara..

ceh,dah lama tak menulis tetiba hari ni ada mood pulak..ok la jugak kan..walaupun tak update kat blog,tapi selalu je jenguk lagi kat sini..sempat lagi baca geng2 blogger punya cerita..jeles i tau, korang semua dah macam-macam cerita..aku??? nan adooo..hihiii..

ok,jgn banyak cite,jom kita menjelajah ke Hello Kitty ni.. eh,korang boleh la pergi lepas ni..antara salah satu tempat yang boleh dituju kat Johor Bahru ni bila cuti-cuti Malaysia ngan anak-anakkan..best gitu..huhuhuuuuu

Rate nak masuk : untuk yang tak de mykad kena rm 65.
tunjuk mykad dapat rm50 sorang..kids pun sama gak. yang bawah 3 tahun tak kena bayar..free k..
pastu kat sini ada Hello Kitty n satu tingkat lagi ada Thomas,Barney ngan byk lagi la..nak masuk kat situ kena bayar harga lain k..tapi kalau nak amik dua pass sekali dpt la rm85 utk dua tempat tu..cuma kena datang awal la sebab kat sini buka dari pukul 10 am sampai 6pm saja..

ni masa keluar je dari lift..memula nak masuk la..mesti la gambar dulu kan..eh,dah besar anak-anak dakukan..hehehhe..dah tua la maknya..huhuhuuuu

kat dalam ni ada banyak bahagian..tapi semua kena beratur lain-lain k.. ada Nail saloon,Cookies, Jewellery ngan Custome..hah sebelum lupa,masa nak masuk kat sini kita akan dapat pass..pass tu bila nak masuk kena chop...ada la nanti staff dia mintak untuk chop..tempat ni semua sekali saja boleh masuk bila kita dah chop tu nanti..kira macam passport la..ada chop-chop bagai..emmm faham tak..fahamkannn

emm yang ni lupa dah apa nama tempat dia..tapi kiranya macam rumah hello kitty la..semua dalam tu barang-barang hello kitty..cun giler..comel..sesuai untuk gegirl..hehehheee...

huhhuuuu,tuan tanah wajib la enterpramekan..ni dalam rumah tu lagi..mak yang lebih excited..wakakakkaaa...dulukan masa i muda u,i memang peminat hello kitty ni..sebab dah rasa dia 'kertu' ni baru la berubah..klu tak dlu semua brang pun nak hello kitty..termasuk la barang dalam kete...hehehheeee

amboi eisya, ingat nak makan ke duk kat kusi ni..siap tadah tangan nak baca doa..bagus anak ummi..sebab selalu diamalkan..ni meja makan tau..giler comel kusi dia...huhhhh

piano hello kitty...cantikkkk

ni perhiasan helli kitty la..ada macam-macam perhiasan..

pinggan mangkuk pun sama..comel betul..sweet je..hihiii..

ni dapur hello kitty..ko nak apa,semua ada..senduk pun ada hello kitty punya...

yuhuuuu..tempat untuk beradu...comellllll...klu mcm ni memang rasa nak tido je kan...ada kitty besau leh peluk lak tu...

wakakaka..anak beranak hello kitty...yang ni dalam tempat custome..leh la pakai dan bergambar..tuk laki pun ada tau..tapi husband i tu pemaluuuu..hehehheee


emmm yang kat sini pun best..dapat gelang free..

hah,yang ni pulak show dia..ada time la show dia ni..best ..suka la budak berdua tu..siap joget2 lagi..


yang ni ada perarakan hello kitty..sepanjang jalan tu buat..


nail saloon..suka eisya warna-warna kuku dia ni..adik amani pun sama gak..cuma ummi tak wat la..nanti susah lak nak solatkan..



tu antara barang-barang hello kity...


dah habis sessi menjelajah ke Theme park ni..kat sini ada tempat makan Restoren Lat (yang kartun tu),tapi belum siap lagi..cuma da macam stall la..dia ada jual mcm sandwich ngan roti-roti..boleh la nak hilangkan penat sambil makan-makan..

sampai sini dulu..dah nak siap pergi kelas ni...jumpa lagi...tata titi tutu.....


4 comments:

Nad @ MamaZN said...

Ala...pegi bhgn helo kitty je?
Barney? Thomas2 xpegi..?

Eliss Mie said...

dah besar dua beradik ni. eliss suka gila hello kitty ni.skang my nuha pulak..syoknya kalau dpt pi sini tapi tiket agak mahal jugak yer.

Norhidayu Abdullah said...

saya pun dah gi
sebagai warga johor kita kenalah pergi dulu kan (:
kita ni anak baru sorang..masuklah smua park
kalau amsuk smua park mmg tak cukup masa ok, lg2 kalau time cuti

neverletmego said...

salam , best nye .
kat johor bharu area mana ye ??
macam best , cute je hello kitty ,kalau bawa anak i ni mesti dia suke :)

Salam kenalan : nadia :)