Thursday, November 26, 2009

Baby In BabyKidsLove Apparel

Contest lagi ye..Kali ni contest ni anjuran BabyKidsLove Online Boutique..Contestnye adalah " Baby In BabyKidsLove Apparel "..kita tengok pic yang dipertaruhkan adalah

Nama: Nur Aleesya binti Mohd Adzhar
Tarikh Lahir : 09 Oct 2008
Nama Ibu: Sharifah Farawahidah bte T. Syed Manso

Hadiahnye pun best jugak ni..


Contest Anak Dara Ku Bertocang by Sitisifir10




Oh tidak!!aku terpengaruh ngan ibu arifa a.k.a min ni untuk join contest Siti Sifir ni..Contest Anak Dara Ku Bertocang..jangan banyak cite, kita tengok pic yang di pertaruhkan..

Nama: Nur Aleesya binti Mohd Adzhar
Umur :1 Tahun 1 BULAN
Tarikh Lahir : 09 Oct 2008

suka jugak bertocangkan rambut eisya ni..sebab rambut eisya dah panjang sekarang..lagipun nampak comel kan kalau budak-budak sebaya eisya ni bertocang..cute gitu..boleh hias dengan aksesori yang lain lagi..nampak lagi maniskan..

hadiah contest ni ditaja oleh Fitrah Cinta...terima kasih..kalau dapat CD best jugak..hiiihii

Wednesday, November 25, 2009

Dah sampai..

Macam dah lama tak update blog ni..bukan malas tapi sangat busy menyiapkan segala keje untuk akhir tahun ni..macam-macam la kejenya..ni pun still kena g sekolah lagi..ade yang belum selesai lagi..sapa yang jadi cikgu sekolah menengah ni mesi faham kejenya macam mane..tak sabar nak cuti ni..nak update blog semua tak semppat..jenguk blog kekawan pun ade yang tak sempat..maaf la kalau tak komen tu semua ye..sempat membaca saje..nanti klu dah free,akan ku jelajah satu persatu k..nak cerita sal eisya pun banyak ni..tunggu bila free nanti la..emm just nak inform kat sini, yang dah dapat hadiah dari kak intan dan baby ibu tu..terima kasih bebanyak ye kat pengajur contest ni semua..sape yang tak suka dapat hadiah kan??

ni hadiah dari baby ibu..yang contest Baju raya tu...eisya dapt top 10 pun dapat hadiah..terima kasih..(leh wat beg syiling g pasar beg ni)



ini hadiah dari kak intan..contest Baby in costume tu..eisya dapat 2nd place..terima kasih kak intan..(leh gantung dalam kete la yang pewangi tu..)siap ade kad lagi..

okla..kena stop dulu..sambung keje lagi ni..aku dah tak sabar nak berblog dengan tenang ni..

Selamat Hari Raya Aidiladha buat semua blogger..


Monday, November 23, 2009

Anakku Ceria Give-away Contest

Alamak dah tarikh tutup ni...tak tahu la boleh ke tak lagi join contest ni Anakku Ceria Give-away Contest sebab hari ni tarikh tutup-..contest ni anjuran ibu irfan ..jangan panjang cerita,kita tgk pic yang dipertaruhkan k..

Nama : Nur Aleesya bte Mohd Adzhar
Umur : 1 tahun 1 bulan

actually pic ni diambil waktu ummi eisya ni tak ade dirumah..eisya di siapkan oleh daddynye..tersenyum gembira eisya sebab daddy yang layan dia semua...

okla..syarat semua dah follow..sebelum tu hadiah untuk contest ni ditaja oleh jommainkutu tapi dah tukar link baru sekarang..siti shopping centre.. sukanya hadiah tu ..


Friday, November 20, 2009

Eisya..eisya..(1st video)

hello..aku adalah orang yang tak sedar diri.keje berlambak sampai tak tahu nak wat yang mane satu tapi ade hati nak nak updat blog..tu yang hubby aku marah ni..daddy jgn marah ye..saje je nak try upload video..lagi pun kawan-kawan lain dah banyak video,aku jugak yang tak sempat nak snap..lagi satu nak bagi auntie eisya yang kat Qairo tu tengok eisya..auntie chep,miss u la..nanti eisya kumpuk duit pergi sane ye..

actually eisya dah mula boleh berjalan sendiri tapi slalu kita yang kena dirikan atau kena ade sokongan.tapi sejak isnin hari tu,dah mula leh berdiri sendiri...sampai meneran nak berdiri tu..kena push badan dia tu kan..emm tersenyum gembira la ummi eisya ni sebab anak orang lain dah leh jalan semua..eisya baru nak mula..tapi ummi tahu satu hari nanti eisya mesti boleh jugakan..usaha lagi ye eisya..


video

p/s:-min,yup eisya dah potong rambut skit..aku kerjakan..

Thursday, November 19, 2009

Cerita Ceriti

Minggu lepas ade meeting guru,balik je meeting tu,ape lagi terus pergi ke kenduri kawen.. Selamat Pengantin Baru Buat Ell.. kawan dekat tempat keje lama,dah selamat mendirikan rumah tangga..akhirnya bersatu gak akhirnya..dulu memang close ngan ell ni..macam-macam kitaorg share cite..sekarang pun still contact lagi tapi tahun depan ell dah nak pindah kl..ikut husband la..tinggal la daku kat JB ni lagi..hilang lagi sorang kawan yang dekat..sob..sob..Buat Ell,moga berbahagia hingga ke hujung nyawa dan cepat-cepat dapat baby..kata suka kat eisya kan..hah,apa lagi tunggu tu ..blaja jadi mak pulak ye..kitaorang lak sempat la bergambar ngan pengantin..kenangan tu..

inilah pengantinnya..lawa ell masa ni..

sebab nak cepat,pic pun dah tak cantik..eisya monyok sebab ngantuk..


konon nak buat macam pic suram,sekali entah pe jadi ni..

pengantin tengok syok bergambar

balik je kenduri tu,terus pergi ke Jusco Bukit Indah..saje buang masa jalan-jalan..hihii

otw nak ke kereta..eisya dah mengantuk sangat ni..


muka dah ngantuk..senyum pun tak nak


ni muka segar skit sebab sempat tido sekejap dalam kete..tapi susah lagi nak senyum

eisya sekarang ni dah pandai nak mintak naik benda ni semua..kalau tak pergi nanti dia akan menjerit ok..so sebab dah menjerit tu,layankan aje la..


amboi!!sempat menjeling lagi tu..ibu melayankan anaknya..


sape nak ikut eisya??jom kita jalan-jalan


p/s:-
-tak sabar nak tunggu minggu depan..nak balik kampung..
-suziey,jangan mare ye..

Wednesday, November 18, 2009

Rezeki Eisya - Costume Contest

alhamdulillah rezeki lagi..eisya dapat 3rd place dalam contest baby in costume tu..terima kasih kak intan dan juri coz pilih eisya..banyak tau pemenang contest ni..nak tengok sape yang menang pergi kat blog kak intan k..

'eisya,jgn marah ye sayang sebab ummi paksa eisya bergambar hari tu, nanti kalau ade contest ummi kena paksa lagi la..'kekeeekeee :p

p/s:-aircond kete aku dah tak ade gas la..adoi,kena kuar duit lagi la ni,abis plan duit gaji..:(

Monday, November 16, 2009

CUTEST BABY IN BLUE CONTEST

Last minit...beri laluan dulu pada contest ni..terlupa yang tarikhnya dah dekat..nasib baik sempat..contest anjuran Eliza..diadakan sempena Anniversary Eliza yang ke 5..ok,gambar yang dipertaruhkan adalah..
-

-

-


nama : Nur Aleesya binti Mohd Adzhar
Umur : 1 tahun 1 bulan

eisya masa ni tak ade baju warna biru pun,yang ade ni jelah..memang girl kurangkan baju biru..so pakaikan jela baju tido ni..janji birukan..


kat bawah ni lak,skit pic eisya in blue..layan k..(gambar selingan je)



p/s :- nak balik kampung raja haji ni,tapi takut banjir la..sedihnya :(

Friday, November 13, 2009

Berita terkini!!

Emmm tensionnya sekarang ni..dah la tengah sakit kepala ni..kertas lak banyak belum bertanda tu..rasa macam nak tido je..Sabtu pulak ade meeting..eii tak habis-habis meeting..mak oi,bila keje nak siap ni..eisya pulak sekarang ni,nak ngan ummi dia je..tengok ummi tak ade je nangis..nape lak si eisya ni..dah nak besar ni semakin manja lak..tapi aku suka..hihiii..aku leh lepak-lepak ngan eisya sambil tu daddy eisya yang tanda paper..hahaaahaaaa...bagus tak aku..dapat suami mithali betul kan!!..daddy nanti ummi bawak pergi holiday ye.. ayat memujuk huhuaahuaaa..tapi sekarang ni,kalau tak jumpa eisya sekejap memang rindu la..kalau kat sekolah tu,asyik ingat bila la nak balik ni..tak puas main ngan eisya..nak pulak sekarang ni semakin banyak keletah dia..memang menghiburkan betul..love u eisya..hah!!nak tengok eisya cekci tak..alah kecik-kecik tak pe la,skit je cekci ni..dah besar jgn wat macam ni ye nak..

cekci tak??ish..ish..anak sape la ni..hihii


p/s:- cepat la skit dapat gaji..leh la hilangkan tension ni..

Tuesday, November 10, 2009

~Cute Baby In Costume Contest~

Ok..ok..sempat lagi nak join contest ibu arissa ni @ kak intan..contest pe tu?? Contest Cute Baby In Costume..dalam busy-busy ni sempat la sekejap wat n3 ni..aku pun marathon gak suziey..hihiii..marathon contest ngan marathon tanda paper ni..ok jgn panjang cite kita tgk la pic yang dipertaruhkan ye..opss tapi sebelum tu,nak bagi tahu kat kak intan ni,'tak tahu la betul ke tak ni pic in costume sebab kita pakai wat sendiri je..eisya tak ade baju yang macam custome bebetul tu..maaflah kalau salah ye kak intan..kalau tak betul,kira masuk wat memeriahkan je la..boleh kan..'..ok jom..

Nama : Nur Aleesya binti Mohd Adzhar
Umur : 1 tahun 1 bulan

syarat-syarat rasanya semua dah ikut..selamat memilih untuk kak intan dan lastly Happy Anniversary
---------------------------------------------------------------------------

kali ni kita tengok pic yang lain ye..wat cuci mata skit..(tapi korang rasa sesuai ke pic tu aku masukkan)

Little Fairy


Semua ni recycle je ok..eisya lak masa ni mengantuk so tak ade mood la..tapi ummi dia paksa jugak dia pakai ni semua..siap mengamuk suh bukak lagi masa ni..hihiii..tapi akukan degil..sian anak aku kena paksa bergambar..terima kasih sebab layan ummi ni..huaahuaaa

Monday, November 9, 2009

Bila suami isteri ??

Nape macam tak puas je cuti ni..sekejap tul masa berlalu..dah keje semula..tapi kena bersemangat keje ni..hihiii..sabtu lepas eisya kena tinggal kat umah ibu..sebabnya ummi eisya,nak pergi berdating ngan daddy eisya sambil meninjau-ninjau telefon baru..opss,nak beli telefon baru ke??kita tinjau harga dulu ye..pastu nanti baru fikir nak beli ke tak..tapi daddy eisya ni,nak beli yang baru je..tunggu green light dari aku..huahuaaa..kena pujuk ummi la encik daddy ye..tapi bukan duit aku tau,cuma kami mengamalkan konsep kena 2 orang suami isteri ni bersetuju dengan apa yang salah sorang nak beli..kalau tak nanti,ade yang jealous ok..bagus tak cara macam ni..pelik skit kan??nak beli sampai 2 sekali kang,tak makan le kami sebulan..kurus la cik kecik tu nanti..sambil memilih tu,sempat la makan sekejap..tapi nak jalan lelama tak boleh la,hati macam teringat kat eisya je..so lepas makan terus balik..rindu kat eisya.....so,aku dah tahu nak cakap pe ni..tengok pic wat sakit mata skit je la ye..

ape kes,nak minum pun ambil gambar ni..ish ish

konon nak bagi muka nampak bujur,tapi hampeh,memang bulat jugak..huaawww

sampai gitu sekali nak bergambar..layan la..

tolong..tolong..ape motif pic ni..aku pun tak tahu ni..tapi bila otak tak betul,macam ni la jadinya..kekeeekeee


Friday, November 6, 2009

Petang Yang Ceria

Sempat lagi update blog tu walaupun sibuk 'menstaplekan' soalan exam ni.. perosak bahasa tul .sampai sakit-sakit pinggan ni..dah tak tahu nak duduk macam ne lagi..sampai terbaring-baring pun ade ni..hihiii.so untuk hilangkan penat kita update la sekejapkan..sebenarnya tak tahu nak cite pe..tetiba leh la teringatkan ade pic yang bawak eisya pergi jalan-jalan kat danga bay last week..ala boleh je la..cite tak ade pic macam tak best je..tak ade penyerinya..betul tak??masa tu,tak tahu nak pergi mana,memula nak pergi taman kat Mutiara Rini,tapi hari macam nak hujan..jadi pergi je la danga bay..bawak eisya tengok budak-budak main kat sane..kat Jb ni macam kurang la tempat nak beriadah..hihiii.ye ke kurang,entah2 aku yang tak tahukan..okla,kang cite panjang,tak siap la kerja aku ni..korang semua tengok jela pic ni ye..

glamour sekejap pakcik belakang tu kan..hihiii

pose macam hari tu je..eii tak perasan la..

hah,barula jadi pic ni..berdua lebih baik..

eisya pandang sape la tu??

lor,tutup mata lak eisya ni..

ni ape kes daddy?

cik kecik ni malas nak berdiri..penat la tu berjalan

aksi pe ni eisya ??

smile..

ummi eisya yang terlebih excited